Xavi Vidal, el músic de Sabadell conegut per la seva llarga trajectòria musical en projectes com La Gran AventuraXVB, emprèn un nou viatge amb la seva banda Monstres & CO. Instal·lat en la maduresa musical, revitalitza la part més orgànica potenciant el traç i conservant la càrrega elèctrica i el concepte més artístic. Σimetria és un disc sensible sense concessions ni prejudicis on torna al seu origen; un treball directe i contemporani al moment que ens toca viure.


Xavi Vidal - 

Albert Osdorgoitea - 

Manel Gallego - 

Edu González - 

Xavi Vidal


Biografia:


Xavi Vidal (9 octubre 1.963,Sabadell - Barcelona,) Comença la seva carrera musical a la coral de l´escola. A finals dels 70´s com a guitarrista i vocalista actuarà i enregistrarà vàries maquetes amb conjunts i grups diversos de la ciutat de Sabadell i Barcelona, però no serà fins al 1987 que neix LA GRAN AVENTURA (LGA) amb ell mateix com a capdavanter i principal compositor del grup de rock.


Amb l´escola heretada dels mestres del blues i el R n R. La seva activitat principal és la de compositor i lletrista. Els seus instruments la veu i la guitarra. També ha treballat com a productor en diferents àlbums d´artistes diversos.


1.987/. Després d´actuar en petits clubs de la geografia catalana decideixen entrar a l´estudi per enregistrar la seva 1ª maqueta amb quatre cançons que més endavant presentaran a diversos concursos guanyant amb autoritat.


1.989/90 /. LGA I. El grup es tanca de nou a l'estudi per enregistrar el seu 1º àlbum, el disc és anomenat La Gran Aventura I (vo, records) trenca esquemes tant en l´àmbit artístic com en la crítica musical d´aquell moment. Sota la producció de Jaime Stinus i LGA el disc arriba a dalt de les llistes radiofòniques amb una proposta arriscada i personal, n'extreuen diversos singles com: “No et lamentis” Sota pressió” “La granja” o “De cara a mi”.

1.991 /. LGA fa una extensa gira per Catalunya coincidint amb els noms més populars del moment i també són convidats a tocar en els festivals més importants (Altaveu, MMVV, Rock al Born, La Mercè, Rock n Reus..,etc).


1.992/. LÍDERS I ADEPTES (cbs/sony). La companya discogràfica Cbs/sony decideix contractar al grup, a principis d´aquell mateix any és tanquen al estudi per enregistrar el seu 2º àlbum “Líders i adeptes” que sortirà per l'octubre. Produït per Jaime Stinus el disc obté un reso rotund de públic i crítica i el grup es posiciona com un dels referents del rock en el país. Inicien en una extensa gira que els durà per tot Catalunya, País Valencià, Balears, Andorra i França.

Del disc n'extreuen diversos singles “Reines” “L´invisible foc” “Saps el que sents” “Flors de maig” o “Líders i adeptes” aconseguint arribar a sonar a les ràdios més importants també fora de Catalunya cantant en català.


1.993/. LGA gira arreu de Catalunya i també per França fent aparicions en els programes de tv més importants (Tv-3, canal 33, TVE, FRtv, Andorra tv..etc).


1.995/. TRIANGULAR. Tercer treball del grup, més rocker i més viu, enregistrat en estudi com si d´un directe es tractés, es més cru i no tan ambiental amb textos hàbils e inquietants que ens parlen de la monotonia d´aquesta societat moltes vegades conformista i adormida. Es titula així perquè a part de ser el seu tercer treball, no és un disc rodó, sinó que té arestes: les preses de les cançons no són perfectes però tenen la màgia i l'espontaneïtat del moment. S´en van extreure diversos singles com “Realitat actual” “Per sobre de les coses” o “Just a temps” i va ser catalogat per la crítica com un dels tres millors àlbums del 1.995. Gira extensa per tot Catalunya.


1.996/. LGA apareix en el disc “els millors directes del programa de Tv-3 Sputnik. Després de la tornada del viatge a Sarajevo (Bòsnia) macro-concert en el que participa conjuntament amb altres artistes i que és el 1º concert de rock de després de la guerra Xavi Vidal anuncia la dissol·lució del grup.


1.997/. LGA publica el video/dvd FI DE TRANSMISSIÓ on hi ha un recull de video-clips, directes, entrevistes i rareses de la trajectòria del grup.


1.998/. Xavi Vidal conjuntament amb Berni Mora (productor, arrengista i compositor) des-de Fundaestudi (el seu estudi de so) posen en marxa XVB que serà el seu nou projecte artístic i llencen el disc “V1TAL-P0P” un àlbum de caràcter experimental.2.001/. INTRO (pdr, records) contemplat com el disc de debut. Intro es un nou disc per una nova era amb un accentuat regust a tecno-rock. Té una molt bona acollida tant per part de la crítica com pel públic hi és catalogat també com un dels millors àlbums de l´any. Durant tot aquell any i el següent el portaran al directe arreu de Catalunya i també participen en els principals festivals, n´extreuren diversos singles com “Tan lluny” “Respira amb mi” o “Caigut del cel”. En la producció de l´àlbum es torna a comptar amb Jaime Stinus.


2.004/. DESPRÉS, AURORA (picap). Un disc elaborat i gents convencional on ens parlen de l´inseguretat, la por i l´esperança. El disc captiva des de un primer moment. Produït per Vidal & Mora i enregistrat als seus estudis “Fundaestudi” de Sabadell, el disc trenca absolutament amb el que hi havien fins aleshores. El disc és escollit com un dels millors àlbums de rock fets al país. Èxit rotund tan de públic com de crítica els durà a girar per tot Catalunya i Andorra i també seran presents als festivals més importants del moment (Senglar, MMVV, BAM, Barna Sants..,) De l´àlbum n'extreuen diversos singles com: “Amb els teus ulls”, “Món nou”, “Amèrika”, “No!”, “Mar”.


2.005/. MAQUINARIA SENSIBLE, (picap). Amb un aire més crooner editen aquest àlbum cantat íntegrament en espanyol. Es un recull de cançons antigues revisades i tornades a gravar on també s´hi inclouen noves composicions com: “Octubre”, “Luna María”, “Invisible” i “Ecos”.La crítica a Madrid es molt bona i participen en diversos programes de (RNE-3, Cadena 100, SER..etc). La gira de concerts els dura per Catalunya, País Basc, Madrid, País Valencià, Extremadura..,etc.


2.008/. ELEMENTAL (picap). A les hores ja s´han convertit en una formació absolutament sòlida i personal i això es pot sentir a “Elemental” un disc amb una qualitat desbordant i amb un to èpic on ens parlen dels escrits i dels viatges Homèrics.., és un viatge lluminós per la Mediterrània clàssica/contemporània. La producció del disc és a càrrec de Vidal & Mora. Té una fantàstica acollida a la resta de comunitats autònomes però no tant a Catalunya on passa bastant desapercebut. Participen en el prime-times de les ràdios més importants de l'estat espanyol i també en els programes de més prestigi musical.


2.008/9/. Aquest any col·labora amb diversos músics d´àmbit internacional, amb membres de la mítica banda britànica Pink Floyd, el guitarrista Earl Slick (Lennon, Bowie, New York Dolls..etc), Todd Rungren, Kip Winger (Alice Cooper..etc), i fent alguns concerts per sales internacionals de renom.


2.009/. LGA I / remastering 20è aniversari (picap) la companya Picap publica l´àlbum LGA I remasteritzat i amb dues cançons extres per celebrar el 20è aniversari del seu enregistrament.


2.010 /. HERETGES (picap).A principis d´any surt “Heretges” nou canvi de rumb amb un so més cru i més fosc on s´ens parla de les lleis no escrites I de l´experiència de la vida. Amb la producció a càrrec del duet.


2.010/. A principis d´aquest mateix any salta la notícia LGA torna després de 15 anys amb un disc nou “_AQUÍ CONTROL” enregistrat i produït pel grup durant tres sessions de cap de setmana en una masia al Pirineu.


2.010/11. _AQUÍ CONTROL (global) Pel desembre d´aquest mateix any surt el disc de retorn com a celebració del 25è aniversari del naixement del grup on tornen a connectar el senyal perdut. Amb unes crítiques excel·lents i un directe treballat pels anys, tant en elèctric com en acústic. “La nostra manera personal de comunicar d´alt de l´escenari avui és alta i clara”. 20è aniversari del disc de debut LGA I. Inicien "LGA gira 20" amb 20 concerts per tot Catalunya posant punt final a l´Auditori de Barcelona.


2.013/14. AUTORETRATS (microscopi) Avui però estem davant d´una síntesi d´un punt i a part., un fi d´etapa que ens fa veure nous horitzons. És una col·lecció de cançons escollides i enregistrades en viu de nou per l'ocasió sense flors ni ornaments d'artifici. Són cicatrius d'un temps que passa deixant senyals inesborrables, amb la visió i la perspectiva des del mirall on et veus cada dia. Et pot agradar o no, però tu saps bé que no t'enganya. No és un miratge, és un autoretrat fet de la realitat que ens arrossega.

En l´actualitat preparant la gira amb XVB band del darrer treball Autoretrats.


Ara mateix també enllestint amb la seva nova banda el que serà el proper disc en solitari ΣIMETRIA un àlbum gestat a cavall entre Catalunya i Grècia que tindrà sortida el 2015.                                          *  *  *


Foto Gerard Massagué

Xavi Vidal Contact mailto:xavividal@xvb.cat?subject=mailto:bernimora@xvb.cat?subject=asunto%20del%20mensajeshapeimage_2_link_0
CATXVB_Xavi_Vidal_%26_Berni_Mora_CAT.html
 FRXVB_Xavi_Vidal_%26_Berni_Mora_FR.html
ENXVB_Xavi_Vidal_%26_Berni_Mora_EN.html
ESXVB_Xavi_Vidal_%26_Berni_Mora_ES.html
PRESSPRESS.html
Contact xvbmailto:contact@xvb.cat?subject=asunto%20del%20mensaje
SHOPSHOP_XVB_CAT.html
HOMEXVB_Xavi_Vidal_%26_Berni_Mora_CAT.html
 BIOBIO_XVB_CAT.html
FOTOSXVB_Fotos_CAT.html
BERNI MORABerni_Mora_CAT.html
XAVI VIDAL
VIDEOSXVB_Videos_CAT.html
AUTORETRATSXVB_Autoretrats_CAT.html
NOU ALBUM !!